2011. április 16., szombat

Tejfölös pogácsa

Nagyon finom és könnyed pogácsa, bár ezt a begyúráskor még magam sem hittem róla. Mondjuk biztos nem ártott neki, hogy ennyi ideig tudott kelni:)


Tejfölös pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt (CH 457,8g)
2,5 dkg friss élesztő (CH 0,0g)
25 dkg margarin (CH 1,0g)
20 dkg tejföl (CH 7,6g)
2 kk só (CH 0,0g)
1 ek ecet (CH 0,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
1,5 dl tej (CH 6,9g)
+ tojás a kenéshez és reszelt sajt a tetejére (CH 0,3g+0,3g)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben. Aztán a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Kelesztés közben többször meghajtogatjuk (nálam jó 4 órát kelt, s összesen háromszor hajtogattam meg ezalatt az idő alatt), majd pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tojással megkenve, reszelt sajttal megszórva 30 percet pihentetjük, végül 180 fokos sütőben pirulásig sütjük.


CH összegző:
46 db összesen: 474,5 gramm
1 pogácsa: 10,3 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly