Az aktuális kedvenc, meg szerintem az egész nyáré lesz várhatóan. Nem túl édes, a méz inkább csak picit enyhít a citrom savanyúságán és jobban kihozza a menta ízét.
Hozzávalók:
1 dkg méz (1 tk - CH 8,1g)
1 ág menta (kb. 10 cm) (CH 0,0g)
0,5 dl frissen facsart átszűrt citromlé (1 közepes citrom leve - CH 1,6g)
0,25 dl limelé (fél lime leve, nem találtam pontos adatot, ezért a citroméból indultam ki - CH 0,8g)
6 dl víz (CH 0,0g)
2 citromkarika (CH 0,0g - legalábbis nálam, mert nem kerül fogyasztásra)
1 lime karika (CH 0,0g - legalábbis nálam, mert nem kerül fogyasztásra)
Egy kevés vizet meglangyosítunk, majd feloldjuk benne a mézet. Ezután minden hozzávalót a kancsóba öntünk és alaposan összekeverjük. Jégkockával tuningolva kínáljuk.
CH összegző:
bő 6 dl-es adag: 10,5 gramm
2 dl: 3,5 gramm
Juj de jó
VálaszTörlésMár nálunk is lassan kaszálni lehet a mentát, úgyhogy jól fog jönni ez a recept, csinálunk belőle limonádét /is/. :)
VálaszTörlés