2011. április 27., szerda

Cseresznye-meggy leves

KáeM kérésére a szokásos meggylevesbe ezúttal cseresznye is került. Nem ártott neki, sőt nagyon finom lett. Maradunk is ennél a változatnál, csak remélhetőleg saját termésű (Anyuék, Anyósom) meggyből és cseresznyéből készülhet a későbbiekben.


Cseresznye-meggy leves
35 dkg magozott meggy (CH 38,5g)
25 dkg magozott cseresznye (CH 35,0g)
2 csomag vaníliás cukor (CH 20,0g)
3 dkg barna kristálycukor (CH 29,2g)
fahéj, szegfűszeg, 1 ek citromlé (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
2 dkg liszt (CH 15,3 g)
A meggyet, cseresznyét, cukrokat és egy teatojásban a fűszereket feltesszük főni, annyi vízben, amiben kényelmesen elfér. Addig főzzük, amíg kellően fűszeres nem lesz, ekkor a tejszínnel elvert liszttel behabarjuk, majd a citromlét is hozzáadva kiforraljuk. Lehűtve tálaljuk.


CH összegző:
8 adag összesen:144,0 gramm
1 kis tányérka (3 dl): 18,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly