2011. április 3., vasárnap

Jade - 2 éves




Teljeséggel hihetetlen, de a mi "kis" szőrcsomónk immár két éves lett. Hát itt az ideje egy újabb (sok) képes összefoglalónak. Kibővítve egy kedves idézettel:





"Nem igaz, hogy nem szeretem a háznépét. Én is tudok szeretni, mint minden élőlény, de nem kritika nélkül. Csak azt szeretem, aki szeretetre méltó. Érzelmeimnek nem adok hangos, látványos kifejezést. Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá. Aki nem tud sokáig hallgatagon egy helyben ülni, az nem érdemli meg a társaságomat. Akinek mindig csak bravúros mutatvány kell, aki nem éri be a természetes mozdulatok egyszerű szépségével, az sohasem szerezheti meg a macska rokonszenvét. Aki mindig valami újat követel, aki folyton a változatosságot, az izgalmat hajszolja, aki nem kedveli a békét, az egyensúlyt, az állandóságot, aki azt hiszi, hogy mindig cselekedetekkel kell bebizonyítania létjogosultságát, aki nem ismeri a tűnődés szépségét, annak sohasem lesz hű macskája. Aki az élet felületes örömeit kergeti, annak a macska hátat fordít. Akit a macskák szeretnek, silány ember nem lehet." (Bálint György - A macska naplójából)







A hölgyemény egyébként már számtalan tüzelésen van túl, amit mi nagyon jól viselünk, hiszen bűbájosan bújós lesz ilyenkor, ő talán kicsit kevésbé élvezi, de hősiesen tűri. Közel hat kiló, ami nem jelenti azt, hogy kövér lenne, sőt. Még mindig Ő a család főnöke - megtiszteltetésnek vesszük, hogy szolgálhatjuk - kíváncsian várjuk, hogy mit fog szólni az augusztusban érkező trónörököshöz...így a pocakomban egyenlőre tetszik neki;) Meglepő és nagyon édes, hogy milyen remek hetedik érzéke van, hiszen az első pillanattól érezte, hogy változik a pocakban valami, ahogy pedig nő a baba, úgy bújik egyre gyakrabban oda pár pillanatra...de persze nem ölcica ettől sem lett:P Bár kétségtelen, hogy egyre gyakoribbak a szeretetkitörései, amikor is ha akarjuk, ha nem simogatni kell...az éjszaka kellős közepén is - Persze lehet, hogy az éjszakai ébresztéssel, csak a babára akar trenírozni;)

6 megjegyzés:

  1. @Szemirámisz :) És gyáva...éppen kiszökött a teraszra, aztán felkaptam, hogy behozom, meglátta a szomszédokat-akiket egyébként jól ismer - és turbótempóban iszkolt is vissza a lakásba:P Tényleg amilyen nagy olyan félős:P

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nem féltek, hogy a sok tüzeléstől pl. méhgyulladást kap szegény macsek? Amire akár rá is mehet... Ha nem szeretnél tenyészteni vele, bőven ideje lenne egy ivartalanításnak...

    Üdv, Era

    VálaszTörlés
  3. Kedves Era! Köszönjük a tanácsot, tisztában vagyunk vele, de mivel tenyésztésben maradt a cica, szóba sem jöhet az ivartalanítás.

    VálaszTörlés
  4. Hát a piros behajtós alvós csúcs! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly