2011. április 15., péntek

Rakott sertés karaj

Időnként elkap a láz, hogy az imádott és megunhatatlan csirkemell mellett sertés is kerüljön az asztalra. Most éppen az alábbiak szerint készült el.


Rakott sertés karaj
Hozzávalók:
4 szelet sertés karaj (25 dkg - CH 1,0g)
6 közepes burgonya (40 dkg - CH 80,0g)
20 dkg tejföl (CH 7,6g)
1 tojás (CH 0,6g)
10 dkg reszelt füstölt sajt (CH 1,9g)
szerecsendió, só, bors (CH 0,0g)
kevés vaj (CH 0,0g)
A krumplit alaposan megmossuk és héjában puhára főzzük. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk és enyhén megkloffoljuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, majd a megtisztított főtt krumplit belekarikázzuk (egy kis sózás nem árt neki). Ráhelyezzük a karaj szeleteket, majd megkenjük a tojással, szerecsendióval, sóval és borssal elkevert tejföllel, végül megkoronázzuk a reszelt füstölt sajttal. 200 fokra kapcsolt sütőbe toljuk és a sajt pirulásáig sütjük. Némi savanyúság nem hátrányos hozzá, én céklát vadásztam a hűtőből.


CH összegző:
Teljes (számunkra 4) adag: 91,1 gramm
1 adag (savanyúság nélkül): 22,8 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly