2011. április 23., szombat

Kalács koszorú


Idén kicsit a diétára is odafigyelve készült a húsvéti kalács. Istenien jól sikerült, maradunk is hosszabb távon ennél a változatnál. 


Kalács koszorú
Hozzávalók:
50 dkg liszt (CH 382,5g)
1 dl olaj (CH 0,0g)
3 dl tej (CH 13,8g)
10 szem édesítő tabletta (CH 0,0g)
fél kocka friss élesztő (CH 0,0g)
pici só (CH 0,0g)
fél tojás a kenéshez (CH 0,3g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Három felé szedjük a kész tésztát és jó hosszú rudakat formázunk belőlük. Megfonjuk a kalácsot és két végét összefordítjuk, hogy koszorú formát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk ismét megkelni. Ekkor felvert tojással megkenjünk, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Majd rácson hagyjuk kihűlni.


CH összegző:
A kész koszorú összesen: 396,6 gramm
22 szeletre vágtam én, így egy szelet kb.: 18,0 gramm

2 megjegyzés:

  1. eddig ez a kedvenc kalácsreceptem. tényleg nagyon finom és puha lett a kalács:)

    VálaszTörlés
  2. @Lévai Mariann Örülök, hogy nálatok is sikeres lett:)

    VálaszTörlés

Printfriendly