2011. április 8., péntek

Pikáns csirketortácskák

Adott volt a csirkemell, de hogy mi lesz belőle az szokás szerint kérdéses volt. Már-már hajlottam a snassz és közhelyes, de annál finomabb rántott felé, amikor megláttam az edények között a kis tortaformákat. Aztán jött a mustra a hűtőben és ez lett belőle. Jól sikerült, bár legközelebb szerintem a nagyobb fokú pikantéria kedvéért csipős paprikával is fogom tuningolni.


Pikáns csirketortácskák
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell (CH 1,2g)
chilipor, erős paprika, só (CH 0,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
3 dkg liszt (CH 22,9g)
3 dkg zsemlemorzsa (CH 22,0g)
kevés margarin (CH 0,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
4 gerezd fokhagyma (10g - CH 2,6g)
4 dkg reszelt sajt (CH 0,6g)
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, majd fűszerezzük és enyhén megkloffoljuk. A kicsi tortaformákat (12 cm-es formák) margarinnal kikenjük. A hússzeleteket tojásba, majd a liszttel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk és a tortaformákba tesszük. Rátesszük a zúzott fokhagymát, majd ráöntjük a tejszínnel elkevert tejet. Előmelegített sütőben 25 percet sütjük (figyelem kell alá egy tepsi, mert habzik sütés közben), ezután rászórjuk a reszelt sajtot és a sajt pirulásáig visszatoljuk a sütőbe. Mi hasábburgonyával és vegyes salátával ettük.

CH összegző:
2 db 12cm-es torta összesen: 57,5 gramm
1 torta: 28,8 gramm
1 adag (egy tortának egy evésre csak a fele fogyott el): 14,4 gramm

3 megjegyzés:

  1. Jól néznek ki, nagyon finomak lehettek! :)

    VálaszTörlés
  2. Juj de jól néznek ki. FINOOOM :)

    VálaszTörlés
  3. Ó anyám, ez mekkora tutiság!
    Azonnal "megkorgatta" a hasam. :D
    Viszem, viszem!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly