2011. április 27., szerda

Sonkakrémes palacsintatorta

Ismerem magunkat, tudom, hogy elég volt a sonkából, legalábbis natúron, tojással. De idén szándékosan többet főztem, mert tervben volt egy Anyósom féle sonkás tészta a maradékból, de végülis csak simán darált sonkaként végezte a maradék. Ma az alábbi palacsinta lett belőle, de még biztosan lesz melegszendvics is, aztán még ki tudja mi. 


Sonkakrém
Hozzávalók:
20 dkg füstölt főtt sonka (CH 0,2g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
1,5 dl tejszín (CH 9,0g)
5 dkg reszelt parmezán sajt (CH 0,8g)
5 dkg reszelt trappista sajt (CH 0,8g)
őrölt bors (CH 0,0g)
1 kisebb paradicsom (5 dkg - CH 2,0g)
5 db palacsinta (CH 106,0 g)
Kevés vaj a forma kikenéséhez
A paradicsom, a trappista sajt és a palacsinták kivételével a többi hozzávalót a késes robotgéppel krémesre keverjük. Egy megfelelő méretű hőálló tálat kikenünk kevés vajjal, majd beleteszünk egy palacsintát, erre kenjük a krém 1/4-ét, jön egy újabb palacsinta és egy adag krém. A tetejére csak a palacsinta kerül, krém már nem. Erre szórjuk a trappista sajtot, majd rátesszük a paradicsomkarikákat. 200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük. 


CH összegző:
A teljes adag - 4 főnek: 122,6 gramm
1 adag: 30,7 gramm

Réges-régről előkerült a trupperware bemutatón tanult palacsinta receptje, ezúttal ebben a verzióban készítettem el...és akkor azt hiszem marad is, mert gyorsan megvan és finom, nekünk pedig éppen elég egy adag...egyenlőre legalábbis;)


Tupperware mix-fix palacsinta
Nem csak tupperesben lehet persze, van ugyanilyen mixer 100 forintos boltban is, jelentősen olcsóbban. 
Hozzávalók:
3 dl tej (CH 13,8g)
1 tojás (CH 0,6g)
késhegynyi só (CH 0,0g)
1 ek olaj (CH 0,0g)
liszt (amennyivel teli lesz az edény - nálam ez 12 dkg - CH 91,6g)
A fenti hozzávaló sorrend nagyon fontos, vagyis, hogy a folyadékok kerüljenek alulra és a liszt a tetejére. Ezután a tetővel lezárjuk, párszor erőteljesen összerázzuk, aztán már süthetjük is. Egy adagból 5 db palacsinta lett - ha kicsit hígítom a végén kevés szódával, akkor 6 picit vékonyabb lesz, ami a mi adagunk:).

CH összegző:
5 db összesen: 106,0 gramm
1 palacsinta: 21,2 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly