2012. október 18., csütörtök

Boldog születésnapot Teca! - Csokoládés pite

Rendhagyó bejegyzés, mert hogy köszöntés ez, egy ismeretlen ismerősé:)

"Torták, rózsák, égő gyertyák,
s néhány szívből jövő kívánság -
Ha elmúltál már ennyi meg ennyi,
nem kell azt úgy a szívedre venni."
/LGT/


Kedves Teca!
50. születésnapod alkalmából szeretettel köszöntünk, jó egészséget, sok boldogságot kívánunk.

A sütireceptet Alíztól csentem köszönettel, mert ritka pillanatként, valami masszívan csokisra vágytam. Kicsi adag készült, barackos-kekszes csokival. Igazán finom lett, bár a tészta nekem nem kicsit volt lágy. Zsebinek is nagyon tetszett, s igazán édes volt, hogy ennyire együttműködő délelőttjét élte, hogy minden tervemet meg tudtam (tudtuk, elvégre még segített is) valósítani:)


Csokis pite
A tésztához:
10 dkg liszt
7,5 dkg Ráma margarin
5 dkg tejföl
1 tojássárgája
5 dkg cukor
pici só

A krémhez:
1,5 dl tej
5 dkg csokoládé
5 dkg cukor
1 tojássárgája
1,5 dkg liszt
2 tojásfehérje

A margarint a liszttel összemorzsolom, hozzáadom a tejfölt és a tojássárgáját, a cukrot és a csipetnyi sót. Gyorsan összedolgozom és beteszem a hűtőbe pihenni, míg elkészítem a tölteléket. 
A tejet felforrósítom a csokoládéval együtt. Egy kis lábasban a cukrot összekeverem a liszttel, a tojássárgájával, hozzáöntöm a csokis tejet és sűrűre főzöm. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd belekeverem a csokis masszát. (Nem kell megvárni míg kihűl.) 
Két kicsi piteformába dolgoztam a tésztának kicsit több, mint a felét (én nem kentem ki semmivel). Erre került a csokis krém, majd a tetejükre a maradék tésztából a dekoráció. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsültek. Utána pedig simán ki tudtam fordítani őket a formából.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly