2012. október 16., kedd

Fokhagymás lepénykenyér

WBD (World Bread Day - vagyis a kenyér világnapja) alkalmából gondoltam kéne azért valami kenyérfélét alkotni. Ezt találtam megfelelőnek a brokkolikrémleveshez:) Finom lett, jó masszívan fokhagymás. A maradékot szerintem holnap reggel egy kis sajtos tejföllel megkenve fogom meglangyosítani és majd próbálom nem elfelejteni, hogy ne menjek emberek közelébe:P (Kicsit sötét volt már, mikor fotóztam, de mindegy is, mert az illatot nem tudja semmi visszaadni:))


Fokhagymás lepénykenyér
50 dkg liszt
7 gramm szárított élesztő
3,5 dl víz
1 tk méz
2 tk só
Tetejére: 8 gerezd zúzott fokhagyma, olívaolaj
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ekkor átgyúrjuk és hagyjuk ismét megkelni. Lisztezett felületen 4 lepényt formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal és megszurkáljuk egy villával. 250 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly