Ezer éve az nlc-n olvastam róla első ízben, aztán a feledés homályába merült. Tegnap viszont nagyon szép egybe karaj mosolygott ránk, így kitaláltam, hogy elkészítem. Sok helyen sokféle recept található, az én verzióm az alábbi lett. Igazán jól sikerült, talán a karácsonyi repertoárba is felveszem.
Zsebes karaj
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertéskaraj - egyben
10 dkg szeletelt bacon
20 dkg karaván sajt
1 vöröshagyma
pácoláshoz: olaj + só nélküli sertéssült fűszerkeverék + bors + pirospaprika
A húst bő centis szeletekre bevagdossuk, de úgy, hogy alja egyben maradjon. Ezután a páccal alaposan bekenjük, majd légmentesen lezárva egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Töltés előtt megsózzuk, majd a szeletek közé sajtot, bacon-t, hagymakarikát teszünk. A maradék páclevet aláöntve lefedhető hőálló tálba fektetjük és kevés vizet aláöntve 200 fokon 1,5 órát sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, a pecsenyelével jól meglocsoljuk, majd megpirongatjuk. Ferdén szeletelve tálaljuk. Nálunk most krumplipüré és dédimama féle vegyes savanyúság kísérte.
Mindenképp vedd fel :D
VálaszTörlésTavaly karácsonykor nálunk ez volt a menü... nem ment haza senki éhesen :P
Szia!
VálaszTörlésÉn is felvenném a karácsonyi menübe, csak előtte azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted ez az adag hány főnek elég?
Köszi:
Évi
Szia! Hát az attól függ van-e mellette más fogás és mennyire nagy étkűek a fogyasztók. De átlagos étvággyal és ezzel az egy fogással számolva 4 bőre bőségesen elegendő, ha van egy tartalmasabb leves is elé, akkor 6ra is lehet számolni.....legalábbis én ebből indulnék ki ;)
TörlésSzia!
TörlésRendben. Tárkonyos raguleves lesz előtte, de a létszám miatt akkor 1,5 kg-ból csinálom. Köszönöm a segítséget! :-)
Évi