2012. október 7., vasárnap

Zsebes karaj

Ezer éve az nlc-n olvastam róla első ízben, aztán a feledés homályába merült. Tegnap viszont nagyon szép egybe karaj mosolygott ránk, így kitaláltam, hogy elkészítem. Sok helyen sokféle recept található, az én verzióm az alábbi lett. Igazán jól sikerült, talán a karácsonyi repertoárba is felveszem. 


Zsebes karaj
Hozzávalók: 
1 kg csont nélküli sertéskaraj - egyben
10 dkg szeletelt bacon
20 dkg karaván sajt
1 vöröshagyma
pácoláshoz: olaj + só nélküli sertéssült fűszerkeverék + bors + pirospaprika

A húst bő centis szeletekre bevagdossuk, de úgy, hogy alja egyben maradjon. Ezután a páccal alaposan bekenjük, majd légmentesen lezárva egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Töltés előtt megsózzuk, majd a szeletek közé sajtot, bacon-t, hagymakarikát teszünk. A maradék páclevet aláöntve lefedhető hőálló tálba fektetjük és kevés vizet aláöntve 200 fokon 1,5 órát sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, a pecsenyelével jól meglocsoljuk, majd megpirongatjuk. Ferdén szeletelve tálaljuk. Nálunk most krumplipüré és dédimama féle vegyes savanyúság kísérte.

4 megjegyzés:

  1. Mindenképp vedd fel :D
    Tavaly karácsonykor nálunk ez volt a menü... nem ment haza senki éhesen :P

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én is felvenném a karácsonyi menübe, csak előtte azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted ez az adag hány főnek elég?
    Köszi:

    Évi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Hát az attól függ van-e mellette más fogás és mennyire nagy étkűek a fogyasztók. De átlagos étvággyal és ezzel az egy fogással számolva 4 bőre bőségesen elegendő, ha van egy tartalmasabb leves is elé, akkor 6ra is lehet számolni.....legalábbis én ebből indulnék ki ;)

      Törlés
    2. Szia!

      Rendben. Tárkonyos raguleves lesz előtte, de a létszám miatt akkor 1,5 kg-ból csinálom. Köszönöm a segítséget! :-)

      Évi

      Törlés

Printfriendly