2012. október 13., szombat

Rosé kacsamell

Az úgy volt, hogy reggel a boltban szembejött a szép és fiatalnak hirdetett kacsamell. Nosza el is dőlt az ebéd. Volt azért bennem némi félelem, mert amennyire egyszerű (és persze nagyszerű) ez a fogás, szerintem azért annyira nehéz igazán jól elkészíteni. De végülis istennővé avattam magam, mert hát tényleg annyira jól sikerült, hogy húúú, meg haaa, meg elaléltam magamtól (jelezném, hogy a további két fogyasztónak is bejött a fogás). A hús tökéletesen elégnek bizonyult hármunkra, de köretet simán ettünk volna még. 


Rosé kacsamell - 3 főre
42 dkg kacsamell - bőrével, két szelet
só, frissen őrölt tarka bors
12 szem krumpli
2 nagyobb alma
1 ek libazsír

A kacsamellen a bőrt apró kockákra beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húst ne érje el a késünk). Ezután sózzuk, borsozzuk a kacsamellet és hütőben pihentetjük egy fél órát. Közben egy jénai tálat kikenünk kacsazsírral. Megtisztítjuk a krumplit, hasábokra vágjuk és megsózzuk. Beleöntjük a jénaiba. Az almákat is megtisztítjuk és hasábokra vágjuk, rádobjuk a krumplira. Kevés vizet löttyintünk rá, majd a jénai fedelét ráborítva. 200 fokos (légkeveréses) sütőben bő fél órát sütjük. A kacsamellet egy serpenyőben elősütjük. A beirdalt felével kezdjük (nem kell zsiradék, bőven, elég ami kisül belőle) 3 perc alatt szép pirosra sütjük, jó magas fokozaton, ezután megfordítjuk és a másik oldalát is sütjük 3 percig sütjük, majd az irdalt felével felfelé ráborítjuk a krumplira és lefedés nélkül 12 percig sütjük. Ekkor kiszedjük, szeleteljük, tálaljuk és jól megesszük:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly