2012. október 3., szerda

Almás-hagymás csirke

Valahol olvastam róla, de már nem emlékszem hol, nem konkrét recept volt, csak valaki említette, mint gyerekkora kedvenc ételét. Hát gondoltam miért ne próbáljuk ki, ha már hoztunk finom almát Anyósomtól. Tényleg nagyon finom és nem igényel sok foglalkozást. Kicsit csekélyke volt az alábbi adag kettőnknek, nem sokkal kívántunk volna többet, csak egy picivel…éreztem ezt, csak hát ekkora volt a csirkemell, ami kiolvadt. Sebaj legközelebb nagyobb adagban készül. 


Almás-hagymás csirke
Hozzávalók:
2 nagyobb szelet csirkemell
1 nagyobb alma
1 nagyobb vöröshagyma
8 szelet bacon
só, bors

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd az alufóliára terített baconszeletek közepére tesszük. Rásorakoztatjuk a hagymakarikákra, erre az almaszeleteket, majd betakarjuk a baconnel, végül batyuvá formázzuk az alufóliát. 200 fokos sütőben 40 perc alatt tökéletesre sült. Krumplipürével és Dédimama féle házi csalamádéval kínáltam.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly