2012. március 12., hétfő

Palacsinta újra

Azt hittem már megtaláltam az indukciós tűzhelyhez és az aktuális palacsintasütőmhöz a tökéletes receptet, de aztán kipróbáltam egy másikat (na jó több másikat). S ez végre azt az eredményt hozta, amit anno az Ételkészítési ismeretek tanórán tanultunk. Vékony, de nem szakad, számunkra tökéletes palacsinták lettek. Az alábbi adagból általában 8 db-ot sikerül kihozni, ami nekünk több, mint elég…avagy már alig várjuk, hogy Zsebi is palacsinta fogyasztó legyen;) Ma mondjuk hátráltató tényező volt, mert hogy beteg szegénykém, így eléggé nehezített pálya a főzés, de azért megoldottuk:D


Palacsinta - 8 db (ez persze függ a sütő méretétől)
Hozzávalók:
1 tojás
2 dl tej
15 dkg liszt
0,5 dl olaj
csipet só
2 dl szóda/buborékos ásványvíz
A tojást elkeverjük a tejjel, majd simára dolgozzuk a liszttel. Hozzáadjuk a sót, az olajat, végül a szódát/vizet. Ezután már süthetjük is, de ha van ideje kicsit állni (mondjuk fél órát) akkor szerintem még finomabb lesz, csak akkor sütés előtt alaposan fel kell keverni a tésztát (ez sütés közben egyébként sem árt).


A képen éppen Nutellával töltöttem…ezen új szenvedélyem a várandóssággal alakult ki, s a jelek szerint nem múlt el a szüléssel:) Amúgy meg tavasz csalogató ebédünk volt, tárkonyos zöldborsó leves előzte meg a palacsintát.

2 megjegyzés:

  1. Ahány ház, annyi palacsinta... Pl a KELT palacsintát próbáltad már?

    Szintén isteni a nutellás-diós (mert a csak dió az nem az igazi)

    VálaszTörlés
  2. Na ja...meg ahány sütő;) Kelt verzió eddig még kimaradt...van tuti recept? Diós nutellásat legközelebb ki is próbálom, én szeretem a sima diósat is:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly