2012. március 4., vasárnap

Málnás pite

Citromos pitének indult, de citrom az nem volt itthon. Mama féle málna viszont igen. Nagyon finom lett. És a citromos is elkészül majd, annál is inkább, mert megígértem Orsinak, aki a receptet fordította hozzá;) De azért ebből is küldtem kóstolót természetesen:D

Málnás pite
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 tojás sárgája
fél tasak sütőpor
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, két felé szedjük. A felével kibéleljük a formát, úgy hogy pereme is legyen. Belekanalazzuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével, a széleket összedolgozzuk. Néhol villával megszúrkáljuk és a felvert tojásfehérjével lekenjük. 200 fokos sütőben arany színűre sütjük.

A töltelék:
60 dkg málna
1 dl víz
3 dkg keményítő
4 dkg cukor
A hozzávalókat összefőzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt belekanalazzuk a pitébe. 

Az én formám - most akciós az Auchanban;) - 22 cm átmérőjű és 3,5 cm mély, ebbe egy picit kevesebb töltelék is elég lett volna, de így sem történt baleset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly