2012. március 28., szerda

Zellerkrémleves

Új verzió, mert húsmentes vacsorára vágytunk, több nap töménytelen húsevés után. Így lett az alábbi leves - holnapra Zsebinek egy adag püré is természetesen - némi krumplis tekercs, na meg citromos pite az imádott cukrászdából (nem ők sütik, Olaszországból rendelik).


Zellerkrémleves
Hozzávalók:
2 zellerszár (Angol-/halványító zeller)
32 dkg zellergumó
1 bio tyúkhúsleves kocka
10 dkg füstölt sajtkrém
só, bors, szerecsendió
A tálaláshoz: pirított kenyérkocka
A zellereket apróra vágjuk és a leveskockával együtt feltesszük főni. Mikor puhára főtt, akkor a krémsajtot hozzáadva botmixerrel simára dolgozzuk. Fűszerezzük és összeforraljuk. Vigyázat, nem biztos, hogy az összes főzővízre szükségünk lesz!

A fenti mennyiségből én csentem el Zsebi holnapi ebédjéhez, de erről majd holnap;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly