2012. március 23., péntek

Graham kenyér

Vásárlás közben kérdeztem KáeM-et, hogy vegyünk-e kenyeret, vagy inkább süssem. Naná, hogy a sütés mellett döntött. Így amikor hazaértünk be is gyúrtam egyet. Az alapreceptet a Szakácsok könyvéből vettem. Igazán jól sikerült, s még másnap is finom volt. Igazi tavaszi vacsora kerekedett belőle, friss zöldekkel, kőrözöttel, sajtotokkal és némi felvágottakkal:)


Graham kenyér
Hozzávalók:
10g szárított élesztő
350g langyos víz
250g kenyérliszt
250g grahamliszt
10g só
2 ek napraforgóolaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Lisztezett felületen formázzuk, majd sütőzacskóba és a formába téve hagyjuk ismét megkelni. Pengével bevágjuk a tetejét, vízzel jó bőven meglocsoljuk, majd 200 fokos sütőben (alsó-felső sütés, nem kell légkeverés) pirosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly