2012. február 29., szerda

Mazsolás zsemle

A helyi Ludwig pékségben szoktunk venni néha. KáeM nagyon szereti. hát gondoltam miért ne próbálnám meg itthon. Szerintem simán verte a Ludwigot…önbizalomban nincs hiány:P Szóval tényleg finom lett. De legközelebb azért több mazsolát teszek bele.

Mazsolás zsemle
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2,5 dkg porcukor
2 tojás
1 csapott tk só
15 dkg vaj
negyed kocka friss élesztő
5 dkg mazsola
A hozzávalókat a dagasztókarral alaposan összedolgozzuk, majd 2-3 órát pihentetjük. Ekkor összegyúrjuk a tésztát. 8 darabra vágjuk és megformázzuk a zsömléket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és letakarva hagyjuk duplájára kelni. Felvert tojással lekenjük és 200 fokon pirosra sütjük. Fogyasztás előtt - a türelmesebbek - rácson hagyják kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly