2012. február 18., szombat

Graham paneer naan

Anyósom kérésére indiai menü volt a terv. Ehhez annyira lelkesek voltunk, hogy még az indiai boltba is elvándoroltunk, némi fűszerutánpótlásért. S ha már ott jártunk, vettünk egy adag paneert is. A graham naant pedig még a boltozás előtt begyúrtam. Remekül sikerült, bár az alábbi adag még hármunknak is hatalmasnak bizonyult.

Graham paneer naan
Hozzávalók:
30 dkg kenyérliszt (CH 216,0g)
20 dkg graham liszt (CH 128,8g)
2 ek olívaolaj (CH 0,0g)
2 tk só (CH 0,0g)
3 dl langyos víz (CH 0,0g)
3 dkg élesztő (CH 0,0g)
10 dkg paneer (CH 1,6g)
1 tk kurkuma (CH 0,0g)
A paneer és a kurkuma kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk és hagyjuk duplájára kelni. Ezután 8 felé szedjük, majd mindegyiket kisodorjuk és megtöltjük a reszelt és kurkumával elkevert sajt nyolcad részével. Ezután újra kisodorjuk és letakarva 30 percet pihentetjük. Majd forró száraz serpenyőben foltosra sütjük. 

CH összegző:
8 db összesen: 346,4 gramm
1 darab: 43,3 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly