2012. február 15., szerda

Zellersaláta

A kínai féle salátához nem kell túl sok zeller, már pedig azt sem lehet folyamatosan enni - bár azért néha simán képesnek érzem magam rá, főleg hogy már tökéletesítettem a receptet is azóta - így ki kellett találni valami más használható fogást. Anyósommal közösen agyaltuk ki. S végülis az elkészítés is közös munka volt, főleg a majonézen dolgoztunk mind a ketten sokat:P (Harmadikra azért sikerült:))


Zellersaláta
Hozzávalók:
4 zellerszár (Angolzeller, Halványítózeller, Szárzeller - 11 dkg - CH 5,5g)
1 alma (10 dkg - CH 7,0g)
1 dkg dió (CH 1,2g)
1 tojás sárgája (CH 0,3g)
1 dl olaj (CH 0,0g)
1 tk mustár (CH 0,0g)
1 ek ecet (CH 0,0g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
só, bors (CH 0,0g)
A tojássárgájából és az olajból majonézt készítünk. Majd a mustárt, fűszereket, ecetet és tejfölt hozzáadva tartármártássá keverjük. A zellert és az almát vékony csíkokra vágjuk. És belekeverjük a tartármártásba. A durvára vágott diót a tetejére szórjuk. Aztán jól megesszük. Nálunk éppen egy sörtésztás hús kísérője volt.

CH összegző:
3 adag összesen: 17,8 gramm
1 adag: 5,9 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly