2012. február 7., kedd

Céklakrémleves

Mondhatnám, hogy tömör gyönyör, de csak tömör. Mert nekünk nem volt gyönyör. Finoman szólva nem tetszett, nem a mi ízvilágunk, de hát mindent ki kell próbálni. Céklából a savanyúságot nagyon szeretem, meg a Pirostormát is, de ez nem az én ízvilágom. Az eredeti recept Mirelletől származik és a Baba Magazinban jelent meg. Ma Zsebi is kóstolta a céklát, neki húsival bejött ízre, állagra nem annyira, de ezen majd még dolgozunk:D


Céklakrémleves
Hozzávalók:
3 nagyobb cékla (30 dkg - CH 17,7g)
1 kisebb vöröshagyma (6 dkg - CH 5,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1 l húsleves (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
A céklát alaposan megmossuk és héjában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kesztyűs kézzel megtisztítjuk és összekockázzuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a céklát és felöntjük a húslevessel. Botmixerrel összesimítjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Én levesgyönggyel tálaltam. Mirelle tejszínt, borecetet, vagy fetakockákat javasol hozzá.

Céklavámpír Zsebi
CH összegző:
4 adag összesen: 22,7 gramm
1 adag: 5,7 gramm
/Levesbetét nélkül értendőek/

2 megjegyzés:

  1. Ha a céklát nem főződ, hanem sütőben megsütöd, gyakorlatilag úgy mint a héjában sült burgonyát, a cékla teljesen más arcát mutatja, sokkal finomabb, mint főzve.

    VálaszTörlés
  2. Ez a következő terv céklaügyben:) Köszönöm a tippet:D

    VálaszTörlés

Printfriendly