2012. február 1., szerda

Sajtkrémes karalábékrémleves

Brigicével tartottunk még múlt hétvégén brainstormingot kaja ügyben. Gyorsan be is gyűjtöttem tőle pár ötletet. Remekül sikerült, bár ő karfiollal mondta, aztán elárulta, hogy a karalábét is így szokta készíteni. Remek leves kerekekedett belőle. Az ajánlott kruton helyett levesgyönggyel tálaltam.


Sajtkrémes karalábékrémleves
Hozzávalók:
1 karalábé (22 dkg - CH 15,2g)
1 l házi tyúkhúsleves (CH 0,0g)
12,5 dkg karavánkrémsajt (CH 1,9g)
só, bors (CH 0,0g)
A karalábét megtisztítjuk, felkockázzuk és a húslevesben puhára főzzük. A sajtkrémet hozzáadva botmixerrel krémesre dolgozzuk. Levesgyönggyel tálaljuk.

CH összegző:
3 bőséges adag összesen: 17,1 gramm
1 adag: 5,7 gramm
1 adag levesgyönggyel tálalva: 16,1 gramm /A levesgyöngyből kb. 2 dkg kerül egy adag levesbe és 52/100 a számolás alapja…ez áll a csomagoláson:D/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly