Megláttam és megszerettem. Ki kellett próbálni. Jól sikerült darab, hamar fogyott, bár kétségtelen, hogy másnap is nagyon finom volt még. Két adagban sütöttem meg, így azt is tudom, hogy a tészta remekül bírja a hűtőben pihentetést.
Füstölt sajtos tekercs
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt (CH 180,0g)
25 dkg áttört túró (CH 9,3g)
25 dkg puha vaj (CH 1,0g)
25 dkg áttört krumpli (CH 50,0g)
2 kiskanál só (CH 0,0g)
A töltelékhez:
20 dkg reszelt füstölt sajt (CH 1,6g)
1 kiskanál őrölt pirospaprika (CH 0,0g)
A tetejére: 1 tojás (CH 0,6g)
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. A tésztát tégalalap alakúra nyújtjuk. A reszelt füstöltsajtot, a sót és a pirospaprikát 1-2 evőkanál vízzel kenhető krémmé keverjük. A sajtos keveréket széles pengéjű késsel egyenletesen elosztva a tészta tetejére kenjük. Ezután a tésztát az egyik oldalától kezdve szorosan feltekerjük. Az így kapott hengerből kb. 1 cm vastag karikákat vágunk, amiket vágott felületükre fektetve sütőpapírral bélelt tepsibe rendezünk. Tetejüket a villával felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben (200 fok, légkeverés) addig sütjük, amíg itt-ott picit barnulni kezd.
CH összegző:
60 db összesen: 242,5 gramm
1 db: 4,0 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.