2012. február 1., szerda

Füstölt sajtos tekercs

Megláttam és megszerettem. Ki kellett próbálni. Jól sikerült darab, hamar fogyott, bár kétségtelen, hogy másnap is nagyon finom volt még. Két adagban sütöttem meg, így azt is tudom, hogy a tészta remekül bírja a hűtőben pihentetést.


Füstölt sajtos tekercs
Hozzávalók:
A tésztához: 
25 dkg liszt (CH 180,0g)
25 dkg áttört túró (CH 9,3g)
25 dkg puha vaj (CH 1,0g)
25 dkg áttört krumpli (CH 50,0g)
2 kiskanál só (CH 0,0g)
A töltelékhez: 
20 dkg reszelt füstölt sajt (CH 1,6g)
1 kiskanál őrölt pirospaprika (CH 0,0g)
A tetejére: 1 tojás (CH 0,6g)
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. A tésztát tégalalap alakúra nyújtjuk. A reszelt füstöltsajtot, a sót és a pirospaprikát 1-2 evőkanál vízzel kenhető krémmé keverjük. A sajtos keveréket széles pengéjű késsel egyenletesen elosztva a tészta tetejére kenjük. Ezután a tésztát az egyik oldalától kezdve szorosan feltekerjük. Az így kapott hengerből kb. 1 cm vastag karikákat vágunk, amiket vágott felületükre fektetve sütőpapírral bélelt tepsibe rendezünk. Tetejüket a villával felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben (200 fok, légkeverés) addig sütjük, amíg itt-ott picit barnulni kezd.

CH összegző:
60 db összesen: 242,5 gramm
1 db: 4,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly