2012. február 27., hétfő

Csőben sült ananászos csirkemell

Hawaii volt az ötlet KáeMtől, aztán gyorsan kutattam itt-ott és aztán ráakadtam erre a receptre. Az alábbiak szerint készült nálam. Nagyon finom lett, hálás köszönet az ötletért. 

Csőben sült ananászos csirkemell
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell (CH 1,0g)
2 dkg liszt (CH 14,4g)
olivaolaj (CH 0,0g)
13 dkg konzerv ananász (CH 26,3g)
4 dkg vaj (CH 0,2g)
3 dkg liszt (CH 21,6g)
3,5 dl tej (CH 16,1g)
só, fehér bors, szerecsendió (CH 0,0g)
6 dkg reszelt sajt (CH 1,0g)
A csirkemellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd lisztbe mártjuk és kevés olajon pirosra sütjük. Tepsibe fektetjük, majd a tetejére halmozzuk az ananászt. A vajon megpirítjuk a lisztet, kézi habverővel kevergetve a tej hozzáadásával besamellt főzünk, sózzuk, borsozzuk szercsendiót adunk hozzá, majd rásimítjuk a húsra, reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Rizzsel tálaljuk.

CH összegző köret nélkül:
2 adag összesen: 80,6 gramm
1 adag: 40,3 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly