2012. február 19., vasárnap

Graham hot-dog kifli

Limaránál néztem egy alapreceptet, aztán azt alakítottam kicsit, tényleg kicsit. Finom lett nagyon. S a későbbi tapasztalat azt mutatta, hogy több naposan is nyugodtan fogyasztható.


Graham hot-dog kifli
Hozzávalók:
1 pohár joghurt (125g - CH 6,8g)
2 dl tej (CH 9,2g)
1 tojás (CH 0,6g)
0,5 dl olaj (CH 0,0g)
1,5 tk só (CH 0,0g)
2 ek burgonyapehely (1 dkg - CH 7,1g)
25 dkg kenyérliszt (CH 180,0g)
25 dkg graham liszt (CH 161,0g)
1 kk cukor (5g - CH 5,0g)
2,5 dkg friss élesztő (CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. Ezután 4 felé szedjük téglalap alakúra nyújtjuk, az egyik sarkától feltekerjük, majd középen félbevágjuk. Így tesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. 30 percet kelesztjük letakarva. Majd felvert tojással lekenjük és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
8 kifli összesen: 369,7 gramm
1 darab: 46,2 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly