2012. február 19., vasárnap

Tejfölös-hagymás sertésszűz

Biztos pont volt a hús, ehhez kerestem receptet. Isteni lett, nagyon ízlett mind a kettőnek. Szerintem máskor is előkerül majd, persze lehet, hogy fogok rajta kicsit változtatni, bár így volt tökéletes ahogy volt…az adagon csökkentettem. És a nokedli is reformos volt természetesen.


Tejfölös-hagymás sertésszűz
Hozzávalók:
1 szűzpecsenye (20 dkg - CH 0,8g)
1 ek sertészsír (CH 0,0g)
1 fej vöröshagyma (7 dkg - CH 5,8g)
3 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6g)
1 ek liszt (2 dkg - CH 14,4g)
2 dl tejföl (20 dkg - CH 7,6g)
só, bors, grill fűszerkeverék (CH 0,0g)
2 dl húsleves (CH 0,0g)
A húst felszeleteljük sózzuk, fűszerezzük és zsíron elősütjük. Majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a szálasra vágott hagymát, illetve a fokhagymát, beletesszük a húst, felöntjük a levessel és fedő alatt rotyogtatjuk, amíg a hús omlósan puha nem lesz. Ekkor a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk, végül nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.

CH összegző - köret nélkül értendő:
2 adag összesen: 31,2 gramm
1 adag: 15,6 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly