2011. július 29., péntek

Krémsajtos-túrós pogácsa

Próbáltam a maradékokat felhasználni a hűtőből - avagy még mindig fészekrakok:P. Ebédünk is ennek jegyében készült: egy kis tárkonyos zöldségleves, némi barackos gombóccal. Vacsorára vagy inkább egy kis nasinak pedig gondoltam készülhetne valami pogácsa féle, hiszen olyan régen volt. Valamilyen újságban olvastam egy hasonló receptet, de már nem emlékszem pontosan hol, régen volt az biztos. De nagyon jól sikerült, önmagáért is megérdemli, hogy bekerüljön a pogácsa repertoárba. 


Krémsajtos-túrós pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg liszt (CH 228,9g)
1,5 dl tej (CH 6,9g)
2,5 dkg élesztő (CH 0,0g)
10 dkg tejszínes krémsajt (Medve - CH 4,0g)
6,5 dkg túró (CH 2,4g)
1 tk só (CH 0,0g)
1 ek étolaj (CH 0,0g)
Tetejére: fél tojás (CH 0,3g) + 5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
1. A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk. Majd lisztezett deszkán hagyjuk duplájára kelni.
2. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, tetejét berácsozzuk, majd kiszaggatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogikat, felvert tojással megkenjünk, sajttal megszórjuk, majd hideg, de légkeveréses 200 fokra kapcsolt sütőbe toljuk. Pirulásig sütjük. (Nálam egy 30 percet tartott)

CH összegző:
35 db összesen: 243,3 gramm
1 db: 7,0 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly