2011. július 26., kedd

Almárium Bisztró

Múlt héten KáeM az egyik ebéd után ódákat zengett a helyről, ahol jártak. Rendes gasztroblogger párhoz méltóan fotózott is küldte is azonnal a képeket. Nekem erősen csorgott a nyálam, annál is inkább, mert az árakat is elárulta. Nosza meg is beszéltük, hogy egy következő adandó alkalommal én is velük tartok az Almárium Bisztróba. Ma jött el ez a szent pillanat.


Az eheti étlap sem volt rosszabb a múlt hetinél, legalábbis én tudtam válogatni. Az étterem maga nagyon jól néz ki, igazán elegáns, kellemes a légkör. Nagyon ügyesek és segítőkészek a pincérek. Kiemelten szép és nem éppen ilyen árkategóriához mért a tálalás. Ilyen stílussal az első osztályú, osztályon felüli éttermekben szoktunk csak találkozni. Az elfogyasztás után ugyan azért kicsit formálódott a nagyon pozitív vélemény, de alapvetően így kipróbálva is klassznak tartom a helyet és csak azt tudom kívánni nekik, hogy csak így tovább.

Na de részletesen a vélemények:

KáeM három fogása:


Zsályás burgonyakrémleves bacon chipsszel - Ezt finomnak minősítette.


Szilvásváradi pisztráng filé roston, füstölt grill zöldségekkel - Ezzel nem volt maradéktalanul elégedett, az adag méretéhez képest sok is maradt a tányéron, avagy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


Lúdláb - Ezzel is elégedett volt.


Az én hármas fogatom:


Meggyfán füstölt libamáj szederecetes kevert salátával, magos kenyérrel - Ici pici sóval meg tudtam volna koronázni, de az sajnos nem volt az asztalon, de így is nagyon finom volt.


Brassói szűzérmék - Nem egy klasszik brassói, viszont nagyon finom és kellő mennyiségű, kicsit talán kevesebb olaj is kerülhetett volna a krumplira és hagymára, de amúgy tökéletes.


Sajttorta piros ribizli szósszal - A piros ribizli szósz inkább epresnek érződött, de ez semmit sem rontott rajta, akár kétszer ekkora szelet is lecsúszott volna.

Az adagok nem nagyok, simán végig lehet enni a három fogást (nekem így pont elég is volt, de mondjuk egy meglett méretesebb/ nagyobb étvágyú férfi ember lehet hogy éhes maradna) és remekül csúszik hozzá a minden asztalra kitett szóda. Egy háromfogásos menü 1650 forintot kóstál, pluszban 200 forintot számolnak fel a szódáért. Ez utóbbi miatt kicsit morcos voltam, mert négyen ettünk és ehhez két fél üveg szóda fogyott el, s hát kétszer 200 forintot számoltak fel....ami nem gond, csak hogy sehol sincs feltüntetve az étlapon, hogy egyrészt fognak felszámolni a szódáért bármit is (a napi ajánlatot tartalmazó táblán ki van írva), másrészt pedig az tényleg sehol sem olvasható, hogy milyen mennyiség is kerül a fenti árba. Ettől függetlenül még biztosan visszafogunk térni, s reméljük, hogy marad ez a színvonal és ár-érték arány, mert valami nagyon jó irányba indultak el:)

Az első kép a honlapról származik, az ételfotókat mi készítettük a telefonokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly