2011. július 28., csütörtök

Vaníliás sárgabaracklekvár

Idén egy kis csavart is szerettem volna a lekvárunkba, na nem túl nagyot, mert az távol áll tőlem. Szerintem nagyon jól sikerült ez a verzió:) Semmi faxni a lehető legegyszerűbb utat választottam, s tekintettel arra, hogy még volt maradék befőző cukrom tavalyról, még csak nem is diétás változatban készült. Hétfőn este főztem meg...ha úgy tetszik valamiféle fészekrakós zizegésben, mert milyen anyuka már, aki sárgabaracklekvár nélkül indul neki szülni:P Egyenlőre Zsebi még a pocakban van, de azért tényleg örülök neki, hogy idén télre is van saját főzésű baracklekvárunk:)


Vaníliás sárgabaracklekvár
Hozzávalók:
1,5 kg sárgabarack (magozva, lehúzott héjjal) (CH 153,0g)
45 dkg Super Befőzőcukor (CH 436,5g)
1 ek vaníliakivonat (CH 0,0g)
1. A Sárgabarackokat forró vízben megáztatjuk kicsit, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni. Kimagozzuk és megfelelően nagy méretű fazékba tesszük.
2. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és botmixerrel összedolgozzuk.
3. Magas fokozaton állandóan kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd nagyjából egy percig forraljuk.
4. Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, természetesen még forrón. Rácsavarjuk a kupakot és kb. öt percre fejtetőre állítjuk az üvegeket.

CH összegző:
A fenti mennyiségből 5 db 350 ml-es üvegnyi lekvár lett. Összesen 589,5 gramm szénhidrát tartalommal.
100 ml tehát: 33,7 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly