2011. július 7., csütörtök

Dán nektarin torta

Babalátogató vendégségbe készítettem, mert nagyon megtetszett Neánál, s mert éppen minden volt hozzá itthon (na jó, majdnem minden). Szerintem nagyon finom lett. Más gyümölccsel is ki fogom próbálni ezt az alaptésztát. 


Dán nektarin torta
Hozzávalók:
3 tojás (CH 1,8g)
15 dkg cukor (CH 149,9g)
15 dkg liszt (CH 114,5g)
17,5 dkg puha vaj (CH 0,7g)
0,5 dl tejszín (CH 1,5g)
1 tk vanília aroma (CH 0,0g)
2 nagy nektarin (20 dkg - CH 23,6g)
2 dkg mandula (nálam durvára vágva, amúgy pehely - CH 1,4g)

1. A tojást a cukorral habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a puha vajat, a vanília aromát, tejszínt, végül a lisztet. Alaposan összekeverjük.
3. A 24 cm-es tortaformát kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, majd belesimítjuk a masszát. A tetejét kirakjuk nektarin szeletekkel.
4. 180 fokon világosra sütjük, majd még forrón megszórjuk a durvára vágott mandulával, majd porcukorral.

CH összegző:
16 szeletes torta összesen: 293,4 gramm
1 szelet: 18,3 gramm

6 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon finom lett, már nem sok van belőle. Köszönjük még egyszer! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Lehet hülye kérdés, de ha szeletelt mandulát szórnék a tetejére, akkor szerinted a sütés végén tegyem rá, mert nyersen ugye olyan semmilyen íze nincs. Kb. mennyi a sütési idő? Köszi

    VálaszTörlés
  3. @Lizann Szia! Mandulát sütheted is rajta, akkor kicsit megpirul szerintem, vagy tehet a végén is rá, akkor nyers marad nyilván:) A sütési idő eléggé sütő függő, nálam 25-30 perc volt, ha jól emlékszem. Mesélj majd, hogy milyen lett;)

    VálaszTörlés
  4. Na jöttem referálni! :-) Hát ezzel a tortával is úgy jártam, mint a sokadik ovis tortával: nem lehetett megkóstolni, ugyi, mer', hogy néz ki, hogy anyuka lekanyarít egy szeletet magának?? Érdekes, hogy mindig olyan tortát sütök a lányomnak és ovis pajtásainak, amit eddig nem. De amikor délután megyek Szofiért, mindig vigyorogva fogadnak az ovónénik, hogy finom volt a torta. Most is ezt a véleményt kaptam! Nekem olyan tejespités állagúnak tűnt, jól láttam? Asszem majd megcsinálom itthoni fogyasztásra is! Köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly