2011. július 24., vasárnap

Pikáns sertés tarja

Természetesen grillezni is lehet, mármint igazán grillen, hovatovább akár faszénparázson is, de ezt most sem az időjárás, sem a grill hiánya nem tette lehetővé:P De azért a sütőben és a sütőgrill funkciójával is remekül működött. Isteni finom lett. Kellemesen pikáns, nem durván csípős, de azért érezhető.


Pikáns sertés tarja
Hozzávalók:
4 szelet sertés tarja (50 dkg - CH 2,0g)
0,5 dl ketchup (6 dkg - CH 4,2 g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1 tk szójaszósz (1 dkg - CH 4,3g)
1 kk chilipor (CH 0,0g)
1 kk frissen őrölt bors (CH 0,0g)
1 kk Dijoni mustár (1 dkg - CH 2,2g)
2 gerezd zúzott fokhagyma (1 dkg - CH 2,6g)
1. A pác összetevőit alaposan összekeverjük.
2. A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk és enyhén megkloffoljuk (tényleg enyhén).
3. Minden szelet mind a két oldalát alaposan bekenjük a páccal és letakarva egy éjszakát hűtőben érleljük.
4. Sütés előtt kevés sót adhatunk a húshoz, ha a pácot nem érezzük kellően sósnak (én nem adtam). Majd alufóliával letakarva 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd a fóliát levéve pirosra grillezzük.

CH összegző:
4 szelet összesen: 15,3 gramm
1 szelet: 3,8 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly