2011. július 3., vasárnap

Szalakális sajtos rúd

A nemrég hozzám került régi receptes füzetemben - még a kézzel írott verzió - talált cetlin volt ez a recept. Nem írtam rá, hogy kitől van, de feltételezem valakitől a családban. Mindenesetre nagyon finom, nagy sikere volt a vendégeknél, bár a sütésnél keletkező "illatok" nem annyira csábítóak...de ezt ők nem érezték. 


Szalakális sajtos rúd
Hozzávalók:
50 dkg liszt (CH 381,5g)
25 dkg margarin (CH 1,0g)
25 dkg reszelt sajt (CH 4,0g)
30 dkg 20%-os tejföl (CH 11,4g)
0,5 dl víz (CH 0,0g)
2 dkg szalalkáli (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
Tetejére:
20 dkg reszelt sajt (CH 3,2g)
1 db tojás (CH 0,6g)
1. A szalalkálit a fél dl vízben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. 
2. 4 cipóra szedjük a tésztát és lisztezett felületen vékonyra sodorjuk. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval felcsíkozzuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lehet sűrűn.
4. A 200 fokos légkeveréssel támogatott sütőbe tesszük és 10 perc alatt készre sütjük. (Persze ez az idő nagyban függ a rudak méretétől.) Nekem a fenti adagból 6 tepsi lett összesen.

CH összegző:
250 db összesen: 401,7 gramm
1 db kb. mert ugye azért nem vonalzóval készültek: 1,6 gramm

1 megjegyzés:

  1. EN vonalzoval sziktam felvagni, attol szep egyenes es egyforma szokott lenni!

    VálaszTörlés

Printfriendly