2011. július 30., szombat

Acma

Ezer és egy éve nagyjából, hogy ki akartam próbálni Maci receptjét. KáeM feldobta, hogy mindenórás bombaságomban legyen libamáj az ebéd...azzal, hogy ha esetleg nem tudjuk megcsinálni hát majd bedobjuk a szomszédoknak menet közben. Nos a szomszédok nem jártak jól, avagy még mindig integráltan Zsebiben, mi ettük meg a finiséget. Mellé viszont szigorúan házi péksütemény dukál, ezúttal a kenyér és naan helyett, erre a kalácsszerű csodára esett a választás. Nagyon jó döntés volt.


Acma
50 deka liszt (CH 381,5g)
1 tasak szárított élesztő (CH 0,0g)
1 tk. sütőpor (CH 0,0g)
1 pohár natúr joghurt (125g /A pohár a további mérce/ - CH 6,8g)
1 pohár étolaj (CH 0,0g)
1 pohár tej (CH 6,9g)
1 egész tojás (CH 0,6g)
2 dkg porcukor (CH 20,0g)
1 púpozott tk. só (CH 0,0g)
Tetejére: 
1 tojás sárgája, és 1-2 kanál tej a lekenéshez (CH 0,3g)
feketeszezámmag (CH 0,0g)
1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán letakarva hagyjuk duplájára kelni.
2. 16 egyforma darabra vágjuk, majd hosszú csíkokra sodorjuk és megtekergetjük. 
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tekercseket, majd letakarva fél órát kelni hagyjuk. 
4. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokon szép pirosra sütjük.

CH összegző:
16 db összesen: 416,1 gramm
1 db: 26,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly