Ezer és egy éve nagyjából, hogy ki akartam próbálni Maci receptjét. KáeM feldobta, hogy mindenórás bombaságomban legyen libamáj az ebéd...azzal, hogy ha esetleg nem tudjuk megcsinálni hát majd bedobjuk a szomszédoknak menet közben. Nos a szomszédok nem jártak jól, avagy még mindig integráltan Zsebiben, mi ettük meg a finiséget. Mellé viszont szigorúan házi péksütemény dukál, ezúttal a kenyér és naan helyett, erre a kalácsszerű csodára esett a választás. Nagyon jó döntés volt.
Acma
50 deka liszt (CH 381,5g)
1 tasak szárított élesztő (CH 0,0g)
1 tk. sütőpor (CH 0,0g)
1 pohár natúr joghurt (125g /A pohár a további mérce/ - CH 6,8g)
1 pohár étolaj (CH 0,0g)
1 pohár tej (CH 6,9g)
1 egész tojás (CH 0,6g)
2 dkg porcukor (CH 20,0g)
1 púpozott tk. só (CH 0,0g)
Tetejére:
1 tojás sárgája, és 1-2 kanál tej a lekenéshez (CH 0,3g)
feketeszezámmag (CH 0,0g)
1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán letakarva hagyjuk duplájára kelni.
2. 16 egyforma darabra vágjuk, majd hosszú csíkokra sodorjuk és megtekergetjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tekercseket, majd letakarva fél órát kelni hagyjuk.
4. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokon szép pirosra sütjük.
CH összegző:
16 db összesen: 416,1 gramm
1 db: 26,0 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.