2011. július 5., kedd

Csípős egytál

Olyan dobáljunk bele mindent vacsorát szerettem volna, amivel minimálisan kell csak foglalkozni, utána meg elkészül egyedül a sütőben. Azt hiszem más verziós fűszerezéssel is elő fog kerülni, mert nagyon jól sikerült. Egy kis káposzta saláta tökéletes kísérője volt.


Csípős egytál
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell (CH 0,8g)
40 dkg krumpli (CH 80,0g)
1 fej hagyma (7 dkg - CH 5,8g)
2 gerezd fokhagyma (8 g - CH 1,8g)
0,5 dl olívaolaj (CH 0,0g)
1-1 tk Csemeg és Csípős Piros Arany (CH 0,0g)
1 tk Erős Pista (CH 0,0g)
frissen őrölt bors (CH 0,0g)

1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk a olívaolajjal, zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal, Erős Pistával és a Piros Aranyakkal. 
2. A krumplit megtisztítjuk és fél karikára vágjuk.
3. A hagymát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk.
4. Egy tűzálló tálat kikenünk kevés olívaolajjal, beborítjuk a sóval összerázott krumplit, rádobáljuk a hagymát és a hús csíkokat. Alufóliával letakarva 200 fokon 1 óra alatt készre sütjük.

CH összegző:
2 adag összesen: 88,4 gramm
1 adag: 44,2 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly