2011. július 14., csütörtök

Indiai rizses hús

Alapvetően most éppen maradékfelhasználás jegyében készült, de annyira tetszett, hogy simán elő fog kerülni máskor is. Kétségtelen, hogy másnapra minden indiaiból finom lehet, hiszen a naan leginkább frissen finom, a rizs pedig tökéletes alternatíva.


Indiai rizses hús
Hozzávalók: 
2 ek. olívaolaj (CH 0,0g)
1 közepes fej hagyma (8 dkg - CH 6,6g)
2 fokhagyma (5g - CH 1,3g)
60 dkg csirkemell (CH 2,4g)
6 chili karika (CH 0,0g)
1 ek. őrölt gyömbér (CH 0,0g)
1,5 tk kurkuma (CH 0,0g)
1 ek koriander (CH 0,0g)
2 tk chili paszta (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
1 doboz hámozott paradicsom (400 g - CH 14,4g)
1 doboz kókusztej (400 ml - CH 14,0g)
1 dkg keményítő (CH 9,0g)
15 dkg rizs (CH 115,5g)
A megtisztított apróra vágott hagymákat az olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk fűszereket, végül a falatnyi kockára vágott csirkemellet. Erre jön a paradicsom konzerv leve, majd a kockára vágott paradicsom. Addig pároljuk lassú tűzön, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a kókusztejet és összeforraljuk. Ha hígnak találjuk, akkor a keményítővel enyhén besűrítjük. A rizst a szokásos módon megpároljuk, majd összeforraljuk a mártásos hússal.

CH összegző:
4 adag összesen: 163,2 gramm
1 adag: 40,8 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly