2011. július 7., csütörtök

Egyensúly kocka

Szintén a babalátogatás örömére készült. A receptet mindenki ismeri, többnyire rúdnak szokták elkészíteni, én is szoktam úgy is. De most a kockázás egyszerűbbnek tűnt:)


Egyensúly kocka
Hozzávalók:
25 dkg túró (CH 9,3g)
25 dkg margarin (CH 1,0g)
25 dkg liszt (CH 190,8g)
a tetejére: 1 tojás, szezámmag (CH 0,6g)
1. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. 
2. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Felkockázzuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kockákat, felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
4. 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

CH összegző:
105 db összesen: 201,7 gramm
1 db: 1,9 gramm

1 megjegyzés:

  1. Milyen jó kis recept. Szeretem a sósat és ezek nagyon tetszenek. Így, kis kockákban! :-)
    Vittem a receptet, köszi!

    VálaszTörlés

Printfriendly