2011. július 21., csütörtök

Húsos táska

Maradék pörkölt, gondolom sokaknak ismerős történet. Arra már kevés, vagy unalmas, hogy magában megegyük, a Hortobágyi palacsinta sem mindig nyerő ötlet, hát legyen belőle táska, akár nem is fő fogásnak, csak egy sós rágcsálnivalónak, vendégvárónak, előételnek.


Húsos táska
Hozzávalók:
25 dkg liszt (CH 190,8g)
7 dkg vaj (CH 0,3g)
7 dkg zsír (CH 0,0g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
1 kk sütőpor (CH 0,0g)
1 tojás (fele kenni - CH 0,6g)
só (CH 0,0g)

Töltelék:
2 kis adag maradék pörkölt (CH 6,8 g)
1 dkg keményítő (CH 9,0g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük legalább egy órát. Közben a töltelékhez a kihűlt pörköltet késes robotgéppel összedolgozzuk a tejföllel és a keményítővel. Ezután lisztezett felületen kisodorjuk és kiszaggatjuk a tésztát. Megtöltjük a húsos krémmel, majd összedolgozzuk a széleket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét lekenjük felvert tojással és 200 fokon pirulásig sütjük.

CH összegző:
12 táska összesen: 214 gramm
1 táska: 17,8 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly