2011. július 24., vasárnap

Joghurtos grillezett cukkini saláta

Ottisnál láttam meg, s mivel Anyósom csütörtökön megörvendeztetett egy szép méretes, de elég zsenge cukkinivel, hát úgy gondoltam remek saláta lesz ez a grillezett húshoz. Ezt-azt kihagytam belőle, részben azért, mert nem volt itthon, részben azért, mert...nem is tudom miért:) A lényeg a lényeg, hogy az alábbi formában is nagyon finom lett, s még a cukkinit nem annyira kedvelő KáeM is eszegetett belőle a hús (és a krumpli) mellé.


Joghurtos grillezett cukkini saláta
Hozzávalók:
1 méretes zsenge cukkini (90 dkg - CH 47,7g)
2 doboz natúr joghurt (kicsi Danone activia - CH 13,6g)
só, fehér bors (CH 0,0g)
2 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6g)
1 kisebb fej lila hagyma (4 dkg - CH 3,3g)
1. A cukkinit alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre (fél karikára) vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk
2. A sütő grill fokozatán pár perc alatt meggrillezzük, időnként átforgatva (vigyázzunk, mert baromira gőzös lesz a sütő!).
3. Amíg a cukkini kihűl elkészítjük az öntetet: A hagymát félkarikára vágjuk, enyhén lesózzuk, majd összekeverjük a joghurttal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Legvégül belekeverjük a kihűlt cukkinit is.
4. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

CH összegző:
4 adag összesen: 67,2 gramm
1 adag: 16,8 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly