2011. július 15., péntek

Szalai Vivien: Hamis gyönyör és Drága Kéj

Annyian dícsérték a könyveket a könyves fórumban, hogy már majdnem elcsábultam a kismama irodalomtól, aztán mégsem tettem. Másnap viszont KáeM kérte, hogy kerítsem elő a két könyvet, mert ő is jókat olvasott róla. Hát ezután már nem volt megállj, rá is vettem magam. Nem volt nehéz dolgom, a könyvek nem hosszúak és mesélő részek meglehetősen lebilincselőek is (persze prűdeknek, hamvas lelkűeknek finoman szólva is nem ajánlott). Az összekötő (illetve a személyiségi jogok védelmében átdolgozott) szövegekről megegyezett KáeMmel a véleményünk, ezek meglehetősen gyengére sikerültek, avagy magát az írónőt nem tudtom sokra értékelni (persze csak ha jól ítéltük meg, hogy melyik részek kitől is származnak konkrétan;)), de a téma amit feldolgoz tényleg érdekes és izgalmas. Bár a mesélő - Szofi - férfiakról alkotott véleményével nem értek maradéktalanul egyet, biztosan igaza van abban a világban, ahol ő mozog, de szeretném hinni, hogy az eddigi tapasztalom igaz és azokban a körökben ahol én mocorgok nem ilyenek.;) Avagy véleményem szerint a férfiak és nők világa nem annyira fehér és fekete, mint amilyennek a könyvben lefestik.

Én ugyan nem olvastam őket előzetesen, de azért álljanak itt a fülszövegek:


Szalai Vivien: Hamis gyönyör - Egy luxusprostituált vallomásai
"Van egy rejtett világ Magyarországon, ahol mindent pénzben mérnek. A rangot, a boldogságot és a szexet is. Egyes divatos partikon a meghívottak félmilliós ruhában érkeznek, de ezer euróért bármikor szívesen megszabadulnak tőle, akár egy percnyi röpke kéjért is. Az ilyen eseményen megjelenő luxusprostituált státusszimbólumnak számít. Nyílt titok, hogy a felső tízezer tagjai között számos olyan férfi akad, aki tökéletes testű, fizetett szerető segítségével kívánja kiélvezni a megvásárolható szexuális gyönyöröket - a pénz nem számít! Ebben a vendégkörben egy menet ezer euró, viszont csak a fantázia szabhat határt az aktus mibenlétének - szégyenérzet vagy gátlások soha. A luxusprostituált csókolózik, tűri a perverziókat, és vállalja a kockázatot azzal, hogy nem használ óvszert. A szerző újságíró, akinek egy magyar luxusprostituált vallott az életéről, tabuk nélkül. Az ő történetei alapján született meg ez a regény."


Szalai Vivien: Drága kéj - Egy magyar luxusprostituált és egy budai milliárdos története
"A nő a legkeresettebb magyar luxusprostituált. A férfi budai milliárdos, a leggazdagabb üzletemberek egyike. Túlfűtött, durva szenvedélyen alapuló viszonyuk során elmerülnek a legmélyebb perverzióban, s közben a nő megjárja a poklok poklát...
A Hamis gyönyörben megismert Szofi igaz története révén bepillantást nyerünk a hazai felső tízezer és a politikai elit eltitkolt, mocskos világába, Tel-Aviv luxusszállodáiba vagy éppen a Párizsban magyar szexrabszolgákat tartó szaúdi herceg hálószobájába. Az utazás végén ugyanúgy levonhatjuk a tanulságot, mint Szofi: az életben mindennek ára van, s mindenért meg kell fizetnünk...
Szalai Vivien újságíró első könyvében, a Hamis gyönyörben megismerhették a legkeresettebb hazai luxusprostituáltat, Szofit. Igaz történetének folytatása, a Drága kéj élete későbbi szakaszát dolgozza fel: mindennapjait egy nős milliárdos oldalán.
"A téma nem hagyott nyugodni, számos modellel, fodrásszal, ruhatervezővel, ötcsillagos szálloda londinerével és elit ügyfelek számára lányokat biztosító futtatóval készítettem interjút: ezekből a beszélgetésekből megismert tények is belekerültek a második részbe" - ígéri a szerző új regényében.
Szofi sorsa szorosan összefonódik más prostituáltakéval és szexrabszolgákéval, és egy nőével, akit vele szemben örök piedesztálra emel a társadalom: a feleséggel.
"Sokan azt hiszik, a prostituáltak egy életre meggyűlölik a férfiakat azért, ahogyan velük bánnak. Pedig én nem gyűlölöm, inkább csak jobban ismerem őket, mint a többi nő. Az elmúlt években arra jöttem rá, hogy minden egyes férfi-nő kapcsolat az alapvető igények kielégítésére épül: a nők erőforrásokat, a férfiak pedig szolgáltatásokat várnak el a másik nemtől. Nem más ez is, mint színtiszta üzlet." - Szofi vallomását ajánljuk minden egyes nőnek és férfinak, aki kapcsolatok hálójában él. És mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a hazai felső tízezer titkolt világáról."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly