2011. július 22., péntek

Harry Potter és halál ereklyéi 2. rész



Nos megvolt ez is, bevallom már nagyon vártuk, több szempontból is. Jó, hogy végre lezárult egy korszak:) Meg igazán kíváncsiak voltunk rá az első rész és az eddigi kritikák alapján.


"Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt."


A véleményem nem igazán változott az első rész óta. Kár volt ezt szétvágni, egy hosszabb és tartalmasabb résznek jelentősen jobb lett volna. Mert így valahogy nem volt meg a felépítése (ami pedig a könyvnek és az eddigi filmeknek megvolt: bevezetés - tárgyalás/cselekmény - befejezés), így az első részbe került a bevezetés és a cselekmény egy része (meglehetősen vonatottan), majd most a második a cselekmény második része, ha lehet itt-ott még vontatottabban (bár nagy általánosságban itt azért jobban pörögtek az események), meg persze a nagy csatajelenet(ek), aztán egy kicsit kurta furcsa lezárás, végül nagyából 5 percben a 19 évvel későbbi jelenet. Ez utóbbi egyébként szerintem igazán jól sikerült, legalábbis ami a szereplők öregítését illeti, Hermione az egyetlen, akinél nem sikerült elérni az, hogy 30 körülinek higgyük (bár a többieknek is idősebbnek kellett volna kinézni 11 éves gyerekek mellett:P), de neki úgy látszik ilyen szerencsés az arca. 

Minden bizonnyal be fog kerülni a gyűjteménybe, hogy teljesen legyen. De a lejátszóba várhatóan továbbra is az első rész fog leggyakrabban bekerülni, ahogy az eddig is jellemző volt. Az még tényleg egy aranyos gyerekfilm. Itt azért erősen indokolt lett volna a 16-os karika, bár éppen mondtam KáeMnek, hogy azok akik 12 évesen látták az első részt, most már jócskán betöltötték a 16-ot:P:P:P
/További képek - Thanks/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly