2011. július 17., vasárnap

H2O Mop X5 -gőztisztító vs, Polti Vaporetto Pocket gőztisztítógép




Előbbit szomszédasszonytól kértük és kaptuk kölcsön kipróbálásra, miután ő nagyon pozitívan nyilatkozott róla. Gőzpingvin vásárlásán már régen gondolkodtunk, így örömmel néztünk elébe a kipróbálási lehetőségnek. 

Etel munkában:)
A csata pénteken indult, ekkor Etel (alias H2O Mop X5 -gőztisztító) segítségével legőzöltük a 2 éves koszt a motorról, ezen teljesítménye nagyon meggyőző volt, leszámítva, hogy nagyon gyakran kellett újratölteni a tartályt. Aztán kipróbáltuk a felmosó funkciót is...nos itt arra jutottunk, hogy ha nincs tökéletesen előporszívózva/söpörve a felület, akkor azért jelentősen gyengébb a teljesítménye, mint az eddig általam használt Leifheit twister szett, mert hogy ezzel azért korrektül és ügyesen össze lehet húzni az esetlegesen ottmaradt koszt, míg a gőztisztító inkább csak fertőtleníti a felületet, illetve Etelt itt kicsit kevéssé éreztem stabilnak, bevallom némelyik mozdulatnál féltem, hogy összetöröm. A sütő tisztítása következett, itt szintén elég jó eredménnyel zárt Etel, bár a forgathatóságot és kézre állóságot némileg hiányoltuk. 


Szombaton már a fenti tapasztalatok birtokában indultunk eszközt keresni...miután még reggel próbálgattuk Etelt itt-ott a lakásban. Alapvetően gőzpingvint néztünk, mert a felmosó funkció volt az, amiről a legkönnyebben lemondtunk volna. Aztán a nagy nézelődésben ráakadtunk Ernőre (alias Polti Vaporetto Pocket gőztisztítógép) és két kör gondolkodás után magunkévá is tettük. Mivel ezután vendégségbe mentünk a további tesztekre máig várni kellett. De ma reggel rá is vettük magunkat a munkára. Kezdetnek a postaládáról gőzöltük le a sok-sok koszt. Nos itt a tökéletes (értsd az olyan, mint az új kinézethez) munkához szükség volt némi Cifre is, ahogyan a másodiknak kiválasztott bejárati ajtónál is...itt a három éves nap által jócskán ráégetett ragasztómaradványokat takarítottuk le. 

Ernő dolgozik:)
Ernő mindenképpen előnyre tett szert azzal, hogy nem az egész gépet és a benne lévő vízet kell tartani gőzölés közben (mi nem akasztottuk többnyire vállra, ahogy lehetne), illetve ebből adódóan, hogy könnyen forgatható a gőzölőfej, továbbá hogy jelentősen nagyobb a tartálya, mint Etelnek. Az ajtó után a világos színű és itt-ott már foltos lábtörlőnek kinevezett szőnyegünk következett. Itt minden plusz tisztító nélkül kétszeri gőzöléssel elértük a majdnem, mint az új állapotot. Ezután jött némi ablakpucolás, ez zseniális vele, semmi vegyszer, csak a gőz és utána némi utánfényezés:) Aztán plüssállatok, mikró, csempe, fürdőkád, wc....mind mint vegyszermentesen tökéletesen, csillogóan tisztára. Végül kipróbáltuk Ernő felmosó funkcióját is. Nos egy ici-picit jobb, mint Etel, mármint nem annyira éreztem instabilnak, de azért ez sem a Leifheit Twister és ennek is nagyon elő kell tisztítani (söpörni/porszívózni).

Összefoglalóan mind a két eszköz jó gőztisztítónak bizonyult. Remek lehetőség a vegyszermentes tisztításra (többnyire), de azért a napi használatra nem tartom szükségesnek, ilyen szintű alapos fertőtlenítésre nincs mindennaposan szükség egy átlagos és normálisan tisztán tartott lakásban, de persze még meglátjuk, hogy valójában milyen gyakran fogom elővenni (majd igyekszem frissíteni a bejegyzést). Az mindenesetre most nagyon jó, hogy még Zsebi érkezése előtt kölcsönkaptuk/megvettük, mert így aztán mindent végigfertőtlenítünk vele, amit csak lehet:)

A két gép közül mindenkinek magának kell megtalálni a megfelelőt, komoly funkcionalitásbeli különbséget nem fedeztem fel, inkább kényelmi dolgokat, ahogy fent is írtam. Azért próbáltam összehozni valami kis táblázatot a tapasztalatok alapján.

3 megjegyzés:

  1. Vicces, most kacérkodom a gondolattal, hogy meglepem magam egy ilyen masinával:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Vica!
    Bátorkodtam elolvasni a blogot, mivel megvásároltam a h2omop x5 gőztisztítót. Sajnos még nem tudtam kipróbálni, mivel magyar nyelvű használati útmutató nem volt a dobozában. Ezért türelmesen várom, addig nem merek az összeszereléssel próbálkozni. Korábban vettem egy 4000 Ft-os egyszerű gőzölőt a Rossmannban meg voltam elégedve vele. Sajnos azonban a lezáró szelepje elkopott, így ruháztam be erre a drágább masinára, a többcélú haszna reményében. Olvasgatva a fórum hozzászólásokat, nem bizalomgerjesztők a vélemények, még a Te írásod a legpozítivabb eddig. Szerintem a háziasszonyoknak minden gép alkalmazásához kell egy bizonyos fokú türelem, és talán ez nincs meg mindenkiben. REMÉNYKEDEM, hogy nagyon nem csalódok az új masinámban.
    Üdv: MegaBekito

    VálaszTörlés
  3. Békítő! Remélem hamarosan használatba tudod venni a gépedet:) És örömmel és elégedettséggel fogod használni. Az tény, hogy minden géphez kell türelem és persze el is kell fogadni minden technikai segédeszköz korlátait. Kis országunkban azt hiszem többnyire az is gond, hogy azonnal elhisszük, amit a tv-ben látunk, aztán mikor rájövünk, hogy az nem egészen úgy van, akkor rögtön kukára ítéljük a szegény gépet, pedig csak kicsit el kellene gondolkodni, hogy egy dolog a reklám, meg a marketing és egy másik a valóság. Nem rosszak ezek a gépek attól, hogy nem tudnak csodát tenni, ahogy azt sokszor ígérik:P

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly