2010. február 28., vasárnap

Hálószoba



Nem gondoltuk, hogy pont ez a helyiség lesz elsőként tökéletesen készen a lakásban (a képen a beköltözés után nem sokkal, karácsonyra átmenetileg berendezkedve). Főként azután, hogy megtudtuk, hogy az ágy amit szeretnénk nem kicsit drága. Aztán mégis így alakult. Bár a konyha már majdnem, beelőzött, de nem sikerült neki…mondjuk onnan sem hiányzik már sok.


Január végén rendeltük meg az ágyat KáeM egyik kollegájának ajánlása után a Novetex Duna Plázában lévő üzletében. Még annál is drágább lett, mint számítottunk rá, de az eladó srác nagyon rendes volt, mert kaptunk egy csomó kedvezményt. S ígérte, hogy hat hét múlva már az új ágyban aludhatunk. Nos szerencsére nem kellett addig várni, mert őszintén megvallva, már nagyon nem tudtunk kényelmesen aludni a kanapén. Február végére lett készen végülis az ágy, amit természetesen kiszállítottak és röpke fél óra leforgása alatt össze is szereltek. Mi pedig alig vártuk, hogy kipróbálhassuk;)


Aztán úgy döntöttünk, hogy ha már megérkezett a szép ágy, hát az elképzeléseknek megfelelően befejezzük a hálószobát. Két szín között vacilláltunk, a bordó és a mély lila. Utóbbi győzött, bár a lepedőt leszámítva mindenből van bordó is, így ha mégis később úgy döntünk, akkor sincs gond.


Szerettünk volna egy jelzésértékű baldachint…meg is alkottuk. KáeM szerette volna, ha a szoba plafonja tükrös, de erről lebeszéltem, így „csak” a gardrób szekrény ajtaja (mind a három), illetve az ággyal szembelévő falon jelenik meg a tükör a szobában. A világítással pedig úgy voltunk, hogy tekintettel a szoba milyenségére, inkább a hangulatra helyeztük a hangsúlyt. Így a plafonon lévő „ufó” lámpában színváltós izzó van, ami meghatározott időközönként váltja a színét, a szivárvány színeiben. Hogy legyen azért ennél konkrétabb világítás is, került fel két erős fényű éjjeli lámpa a falra. Illetve hangulat világításnak egy sólámpa is helyet kapott az éjjeli szekrényen. S a fiókos komódon lévő – természetesen mélylila színű – gyertyák is tudják fokozni a hangulatot, ha úgy alakul;)


Az ággyal szembeni falra a két hullámtükör közé, még kerül majd egy tv, illetve a baldachin alá pedig egy kifejezetten hálószobába való faltetoválást szeretnénk, ezek még nem készültek el, illetve nem kerültek beszerzésre. Ahogy van még két apró hiányosság, az egyik, hogy még nem találtuk meg a tökéletes ágytakarót, amibe beleszerettünk volna, illetve a sötétítő függöny még bordó, mert még nem jutottunk el odáig, hogy megvegyük (és megvarrjam) a lila anyagot.


Az ágy egyébként juhar fából készült és az eladó szerint még az unokánk is ezen fog nászéjszakázni, annyira stabil példány. Ágyneműtartóval kértük. A matrac kókusz és latex összeállítás. További bútorok, mind az IKEA kínálatából vannak, nyír színűek, így szinte tökéletes az összhang az ággyal. Van a már említett tükrös ajtókkal rendelkező gardóbszekrény, ami a 1,5 szélességével és 2,6-as magasságával szinte teljesen elfoglalja az egyik falat. Van egy magas fiókos komód (MALM). Illetve ugyanezen termékcsaládból egy két fiókos éjjeli szekrény. Ez utóbbinak van párja is, de azt már soknak éreztük a kicsiny szobába. Jaa, és ami a képen nem látszik, a fal egyszerű krém színű, amihez tulajdonképpen bármilyen színű kiegészítő illik. Az ágy egyéb tartozékai, mint a lila lepedő szintén IKEÁból van, ahogy a 2*2 méteres takaró is. A párnák a NOVETEX-ből, ezeknek a huzata is ugyaninnen…gyárilag van rajta egy mosható huzat, mi pedig rendeltünk hozzájuk még egy garnitúrát. A takaróra huzatot a metroban vettünk, a hoteles kínálatukból választottuk a hófehér damasztot.


Nem is gondoltam, hogy ennyit tudok írni, egy alig 10 nm-es szoba berendezéséről. Na majd jönnek sorban a további helyiségek is:)

UPDATE: Megtaláltuk a tökéletes ágytakarót - IKEA - amint a képen látszik a főkritikus Jade is megfelelőnek minősítette. Illetve megmutatok pár apróságot, amiktől otthonosabb a szoba. A képeket is megtaláltuk, de mivel az egyik puzzle még nem kerülhetett fel, lévén nem raktuk ki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly