2010. február 22., hétfő

Lara Adrian- A vámpír csókja, A vámpír ölelése, A vámpír vére

Nos, megint vámpíros, de ezek már komolyabb, felnőtteknek szólóbb alkotások, már csak az első kötet elején szinte azonnal olvasható meglehetősen erotikus rész alapján is.

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos. Félig ember, félig démoni lények ők, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő…
Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A Rend közbelép, de harcosainak lelkében sötét titkok rejlenek. Lesznek, akik győzedelmeskednek, és lesznek, akik elbuknak, de minden harcosnak tudnia kell: ha a szerelem megkísérti, csakis egy kiszámíthatatlan és kegyetlen nő képében teszi, és ez még a legkeményebb harcost is térdre kényszeríti.
Gabrielle egy bárban pillantja meg a sötét hajú, érzéki férfit. Beleborzong a nézésébe, azonnal megkívánja. Pár pillanat múlva azonban egy véres gyilkosság szemtanúja lesz, és túl későn eszmél rá, hogy démoni játszmába keveredett egy vámpírfejedelem oldalán…


Érzéki, és erotikus, nagyon erotikus, és itt-ott jelentősen véresebb, mint tiniknek szóló társai. A szóhasználata is inkább egy erotikus alkotásra jellemző, mint egy limonádé szerelmes regényre. Az mindenesetre érdekes, hogy a különböző írók mennyire másként írják le a vámpírokat. Itt például messze nem különböznek annyira az emberektől, mint a Twilight sorozatban, nem szükséges akkora erőfeszítéseket tenniük, hogy embernek látszódjanak…általában. A sztori jó volt, kevés harc, sok-sok erotika, na meg persze szerelem, de inkább az erotikus regény kategóriába sorolnám, mint a szerelmesébe:P A vége nem volt igazán vége, mert nagyon sok nyitott kérdés maradt a történetben, még ha átmenetileg meg is kaptuk volna a happy endet. Reméltem, hogy a második - harmadik résztől megkapom a végső válaszokat, bár hiú ábrándnak tűnt ez, hiszen Amerikában már a 7. kötetnél tartunk, s összesen 10 kötet várható.
Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.
Félig ember, félig démoni lények ők, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő... Tess Culver megment egy idegent a biztos haláltól, és furcsa kapcsolatuk szenvedélyes szerelemmé alakul. A férfi, aki Dantének nevezi magát szörnyű látomásokból ismeri a jövőt, és tudja, hogy a vámpírháború sok áldozatot követel, de szerelmével talán a halált is legyőzhetik, csak ahhoz előbb át kell lépni az életen...”


Nem egészen azt kaptam, amit vártam, mert hogy ennek a kötetnek nem a korábbiban már egymásra talált páros volt a főhőse. Hanem egy másik vámpír akit már megismerhettünk a korábbi könyvből. Vagyis ezek a kötetek is tipikus példái a sorozat, de mégse dolognak. Úgy értem a szereplők azonosak, de mégis mindegyik kötet különálló történet, ami önállóan is megállná a helyét, leszámítva, hogy a tökéletesen elvarrt szerelmi szálak mellett maradnak egyéb, nyitott kérdések, amelyekre persze megfelelően visszautalunk, úgy hogy az is értse, aki esetleg nem olvasta a másik könyvet. Romantikus (erotikus) sztori ez is, szóval a fő vonulat az, hogy a harcos vámpír, hogy találja meg életreszóló társát, naná, hogy jelentős mennyiségű szexjelenet kíséretében, de azért itt is van harc és persze újabb nyitott kérdések amik összekötik a további kötetekkel.


A vámpír vére
Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.
Elise Chase bosszúra szomjazik. Az ellenállhatatlan és halálos szépség a sorsát megrontó vámpírokat üldözi Boston utcáin, miközben tudja, emberfeletti képességei hamarosan a vesztét okozzák. Kizárólag Tegan, a hírhedt harcos mentheti meg, de kettőjük szenvedélyes kapcsolata ismeretlen veszélyek felé, a sötét érzékiség útjára, halálos játszmába sodorja őket.
LARA ADRIAN bestseller-sorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A világhírű sorozat folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.”


A harmadik és egyben utolsó kötet, ami jelenleg kapható Magyarországon. Nem aggódtam túlságosan, hogy zavaró lesz, hogy nem tudok azonnal belefogni a következő könyvbe. A sorozat azt vetíti előre, hogy minden kötetben a rend egyik harcosa fogja megtalálni életre szóló szerelmét. Tekintettel az első könyvben megjelenő számra, azért azt kíváncsian várom, hogy mi lesz az 5. után, bár minden kötetben jelennek meg újabb szereplők, akiknél esélyes a párkeresés..na jó nem keresés, mert keresés nélkül találnak egymásra a szerelmesek. Ezúttal két olyan szív talál egymásra, akik már átélték egyszer a szerelmet. Természetes, hogy a korábban elvesztett szerelem okozta sérülések miatt, itt az eddigieknél is nehezebben megy a dolog, bár csak bizonyos szemszögből, hiszen itt legalább nem kell a hölgyeményt meggyőzni róla, hogy mi is ő és mire képes.
Összességében a három kötet elolvasása után szívesen fogom olvasni a továbbiakat is, ha megjelennek Magyarországon, de annyira nem csigázott fel, hogy angolul nekiálljak. Tetszett, hogy jelentősen konkrétabban fogalmaz az intimebb kérdésekben, mint az átlag szerelmes regény, s úgy általában jónak találtam a véres/harcos és az intimebb pillanatok leírásának egyensúlyát.

A képek és a fülszövegek (amiknél azért hiányoltam némileg a változatosságot…miért kell egy sorozatnál minden kötet hátuljára ugyanazokat a mondatokat (is) rátenni???), mint általában a bookline-ról származnak.
A további kötetek címe várhatóan – így már tudható az is, hogy melyik kötetben melyik szereplő talál szerelemre:
4. MIDNIGHT RISING – Vámpír éjjele -Rio és Dylan
5. VEIL OF MIDNIGHT-Nikolai és Renata
6. ASHES OF MIDNIGHT- Andreas Reichen és Claire Roth
7. SHADES OF MIDNIGHT- Kade és Alexandra
8. TAKEN BY MIDNIGHT- Brock
9. és 10. kötetnek a címe még nem derült ki – ami annyira nem meglepő, hiszen az eddig megismert szereplők a fenti 8 kötetben a jelek szerint párra fognak találni.

2 megjegyzés:

  1. Mindet kivégeztem már:))
    Alig várom a következőket.
    J. R. Ward: Fekete tőr testvériség sorozatból nem olvastál még???

    VálaszTörlés
  2. :) Még nem álltam neki, de megvannak azok is:) Próbálok nem teljesen elmerülni a vámpír sztorikban;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly