2010. február 7., vasárnap

Krémes tepsis krumpli

A merlin kosarához próbáltam valami krémesebb köretet kitalálni, ami azért nem krumpli püré. Lett is az alábbi finomság, ami tényleg nagyon finom és remek kísérő az említett főételhez, kiegészítve némi paprika salátával.



Krémes tepsis krumpli
Hozzávalók: 8 közepes méretű krumpli, 2 dl tejszín, 5 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista, 4 gerezd fokhagyma, só, csipetnyi pirospaprika, őrölt bors, kakukkfű, 0,5 dl olivaolaj
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk. Egy hőálló margarinnal kikent tálba rakjuk, megsózzuk, és elszórva rárakjuk a felkockázott sajtot. Az olajat összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd a krumplira öntjük. Alufóliával letakarva 200 fokos sütőben 60 percet sütjük, majd fólia nélkül 10 perc alatt megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly