2008. november 11., kedd

Sörben sült sertés csülök


Az esküvő óta kívánjuk, mert ott nagyon finom volt. Nem tudtunk betelni vele, mert nem sok maradt. Ezért hát szombaton beszereztem egy szép méretes kicsontozott csülköt és hozzá a sört. Nevezhetném bajor csülöknek is, de nem pontosan úgy készítettem, így inkább marad ez az elnevezés.


Sörben sült sertés csülök
Hozzávalók: egy szép kicsontozott sertés csülök, fél liter sör, fokhagyma, só, bors
Elkészítés: a csülköt alaposan megmossuk, majd tepsibe fektetjük, sózzuk, frissen őrölt borssal is megkínáljuk, majd a fokhagyma szeleteket is rádobáljuk, végül pedig aláöntjük a sört. Alufóliával lefedve közepes hőfokon sütjük kb. 2 órát (ha villával megszúrva könnyen kijön a villa, akkor van kész). Ezután levesszük a fóliát és a sütőt grillfokozatra kapcsolva gyakran megfordítva, a kisült folyadékkal locsolgatva 20 perc alatt pirosra grillezzük.

Elméletileg héjas krumplival és bogyiszlói paprikával ettük volna, gyakorlatilag nem bírtuk kivárni a krumplit, ezért kenyérrel és a paprikával ettük. Nagyon finom, omlós lett. Másnap melegítve krumplival is jól laktunk vele:)

2 megjegyzés:

  1. A csülköt,kevés helyen kapod meg kicsontozva.Elég vastag a hús,ezért jobb sütés előtt 1-2órával hamarabb befűszerezni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly