Mai vacsoránk már megjelent a blogon, és hát amúgy sem jelent semmi különlegeset (zöldborsó főzelék, ezúttal hamburger hússal). De készítettem desszertet is. Mirellnél láttam pár napja egy diós tortát. Ez ihlette, hogy végre felhasználjam a várakozó és szavatossága végéhez közeledő darált mákot.
Íme az általam picit átdolgozott recept:
Íme az általam picit átdolgozott recept:
Mákos pite
Tészta: 18 dkg finomliszt, csipet só, 2 dkg cukor, 1 bő ek hideg víz, 11 dkg vaj
Töltelék: 20 dkg cukor, 7 dkg vaj, 2 tojás, 1/2 dl tej, 15 dkg mák
A sós, cukros lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a vízzel tésztává összedolgozom. Fóliába csomagolom és egy órára bedugom a hűtőmbe.
A töltelékhez a vajat megolvasztom, majd az összes hozzávalót egy tálban elegyítem.
A hűtőből kivett tésztát lisztes deszkán tortaforma méretűre nyújtom, belefektetem, majd ügyesen csinálok neki peremet. A tölteléket beleöntöm és a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom. 25 perc alatt készre sütöm.
Tészta: 18 dkg finomliszt, csipet só, 2 dkg cukor, 1 bő ek hideg víz, 11 dkg vaj
Töltelék: 20 dkg cukor, 7 dkg vaj, 2 tojás, 1/2 dl tej, 15 dkg mák
A sós, cukros lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a vízzel tésztává összedolgozom. Fóliába csomagolom és egy órára bedugom a hűtőmbe.
A töltelékhez a vajat megolvasztom, majd az összes hozzávalót egy tálban elegyítem.
A hűtőből kivett tésztát lisztes deszkán tortaforma méretűre nyújtom, belefektetem, majd ügyesen csinálok neki peremet. A tölteléket beleöntöm és a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom. 25 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.