2008. november 5., szerda

Néha ilyet is kell: Zsíros kenyér + tea:D

Két alapmű, aki ezeket ismeri éhen már nem halhat:D A „receptet” lentebb beírom;)
Nálunk általában ködös, hűvősebb időben kerülnek elő, bár az autósiskola félévenként esedékes (tavasz, ősz) motoros találkozójának is kimaradhatatlan kelléke. Nyáron a nagy melegben nem annyira játszik.


Zsíros kenyér
Hozzávalók: kenyér, zsír, (lila)hagyma, ízlés szerint só és pirospaprika
Elkészítés: a kenyeret felszeleteljük vékonyan megkenjünk zsírral (ez lehet sertés, kacsa, liba, kinek-kinek ízlése szerint). A (lila)hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. Az így kapott fél karikákat szépen elrendezzük a zsíros deszkákon. Ízlés szerint megszórjuk sóval és pirospaprikával.


Tea
Hozzávalók: víz, teafilter, cukor vagy méz, esetleg citrom vagy tej
Elkészítés: A vizet felforraljuk, majd a teafilterekre öntjük. Kicsit kiáztatjuk, ezután ízesítjük ízlésünknek és a választott teának megfelelőn. (nálunk most almás-fahéjas Milford tea volt, ehhez csak kevés cukrot adtam, mást nem kívánt)

Amint látható humoros hangulatban vagyok:) De ezzel csak azt próbálom palástolni, hogy nem volt tegnap vacsorára semmi ötletem, de még kedvem sem. Sikerült begyűjtenem egy nem annyira fincsi torokfájást. :( Azért remélem a kedves olvasóim értékelik az igyekezetemet:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly