2008. november 20., csütörtök

Cigánypecsenye

Magyaros kedvenc. Az első alkalommal akkor készült, mikor a Párom mesélte, hogy evett a céges menzán és megkóstolná az én előadásomban is. Régen volt, hamar kedvenc lett. Társaságba nem ajánlom az ipari mennyiségű fokhagyma miatt, vagy csak akkor, ha az egész társaság eszik belőle:D.


Cigánypecsenye
Hozzávalók: 6 szelet sertéstarja, 6 szelet füstölt szalonna, 6 gerezd fokhagyma, 1 ek. Zsír, 1 kis fej vöröshagyma, Só, Paprika, Bors
Elkészítés: A szalonnát (bőrével együtt) felszeleteljük, beirdaljuk, és kevés zsíron kakastaréjt sütünk belőle. A zsírján a karikára vágott hagymát üvegesre pároljuk. A fokhagymát apróra törjük és kis csészében pár kanál sós vízzel elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, bekenjük a fokhagymakrémmel, alaposan megfűszerezzük, és a hagymára fektetjük. Sütőben vagy grillben ropogósra sütjük, majd tálalás előtt pirospaprikával meghintjük, kakastaréjjal díszítjük. Sült krumplival és savanyúsággal tálaljuk. Én tallér krumplival és uborkával szeretem a legjobban. Az talán már kiderült a blogról, hogy az uborkát nagyjából minden formában szeretem:D

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gumimaci! Én is nagyon szeretem a cigánypecsenyét és mivel pont a születésnapomon tetted fel, azért köszönöm Neked, mert eddig nem tudtam megcsinálni, csak vendéglőben ettem. Ha érdekel pl. a sörös-csirke, szivesen elküldöm Neked a receptet. Üdv. Ili

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ili! Örülök neki:) A sörös-csirke receptet pedig szeretettel várom:) Üdv: Vica

    VálaszTörlés

Printfriendly