2008. november 17., hétfő

Fordított almás

Az úgy volt, hogy szombaton este a vendégségben fordított almatortával vártak, a Stahl féle változatban. Felkutattam a receptet, de mégsem azt csináltam meg, hanem egy attól alapjaiban eltérőt alkottam. Finom lett, viszont még sokkal több almát elbírt volna.


Fordított almás
Hozzávalók: 4 ek. barnacukor, 2 alma, 2 ek dió, fahéj, 15 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 ek tejföl, 3 ek cukor, 3 ek tortadara
Elkészítés: A formát kivajazzuk, majd az aljára egyenletesen eloszlatjuk a barnacukrot, erre kerülnek a megtisztított almacikkek. Ezekre rászórjuk a fahéjat és a diót. Ezután a vajat megolvasztjuk, majd kézi habverővel hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és homogén masszává keverjük. Ezután apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és cukorral elkevert lisztet, végül a tortadarát. A masszát az almákra simítjuk. Végül 200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc alatt kész van).


Következőnek, szerintem nem is nagyon sokára a Stahl verziót is ki fogom próbálni otthon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly