2011. szeptember 9., péntek

Lilahagymalekvár

A vasárnapi ebéd elengedhetetlen része, így feltétlenül el kellett készülnie. Szerencsére Zsebike mai napja tökéletes volt erre, hiszen ellentétben a tegnapival, amikor evett és sírt vigasztalhatatlanul, ma szerencsére evett és aludt:) Így anya alias én a konyhában élhette ki kreatív hajlamait:) Ugyan a vasárnapra tervezett recepthez sima hagymából készült eredetileg a lekvár, de abból nem volt itthon értelmes mennyiség (méret), így inkább készült lila hagymából:) Nagyon finom lett.



Lilahagymalekvár
Hozzávalók:
3 fej lila hagyma (35 dkg - CH 29,1g)
5 dkg vaj (CH 0,2g)
10 dkg méz (CH 81,0g)
3 ek ecet (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
1. A megtisztított, összeaprított hagymát a vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk. Fűszerezzük és hozzáadjuk az ecetet is. Lassú tüzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul. (Időnként azért meg kell keverni)

CH összegző:
Az egész adag összesen: 110,3 gramm

3 megjegyzés:

  1. Szia! Elolvastam az összes receptedet 2010 júniusig visszamenőleg :-) Egy csomót meg akarok főzni!!! Nagyon jók! Vasárnapi menü: hagymalekváros sertéskaraj, banángolyó :-) Egy-két kérdésem lenne: ez a lassú tűzön főzzük, ez kb mennyi idő, mire készüljek? Nekem is Tami-mentesség kell a főzéshez :-)))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kriszti! :) Köszönöm: Nekem ha jól emlékszem egyszer fél + egyszer háromnegyed óra kellett (meg kellett szakítanom a főzést egyszer, mert sétálni mentünk;)) a lekvárnak 2-es (finoman rotyogós) fokozaton. De nagyon függ a tűzhelytől - nálam indukciós, és magától a hagymától is. Majd számolj be hogy sikerült:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a válaszokat!! Közben meghívást kaptunk vasárnapra, úgyhogy 1 héttel tolódik, de megfőzőm, és majd beszámolok. Nekem kerámialapos tűzhelyem van, a finoman rotyogós a 4-es :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly